Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy pasztet bez pieczenia

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 ząbek
pierś z kurczaka 540 gram
wątróbka drobiowa 500 gram
olej 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy pasztet bez pieczenia

1. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w średnią kostkę pierś. Podsmażać około 10 minut.

2. W tym czasie wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Dodać do kurczaka i smażyć razem przez około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem i wlać wino. Dusić aż płyn całkiem odparuje.
3. Zdjąć z ognia i zblendować na gładko lub przełożyć do malaksera i dokładnie zmiksować. Dodać mało i ponownie zmiksować. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą i przełożyć masę mięsną i wyrównać łyżką. Ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 27.03.2015 09:49
pyszny pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak