Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Drobiowy pasztet bez pieczenia

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
ząbek czosnku
1 ząbek
pierś z kurczaka
540 gram
wątróbka drobiowa
500 gram
olej
2 łyżki
wino czerwone wytrawne
3/4 szklanki
masło
2 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy pasztet bez pieczenia

1. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w średnią kostkę pierś. Podsmażać około 10 minut.

2. W tym czasie wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Dodać do kurczaka i smażyć razem przez około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem i wlać wino. Dusić aż płyn całkiem odparuje.
3. Zdjąć z ognia i zblendować na gładko lub przełożyć do malaksera i dokładnie zmiksować. Dodać mało i ponownie zmiksować. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą i przełożyć masę mięsną i wyrównać łyżką. Ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 27.03.2015 09:49
pyszny pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak