Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 500 g
boczek parzony 300 g
cebula

marynata

olej 150 ml
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z boczkiem

Kurczaka kroimy w dużą kostkę. W misce mieszamy olej, sól, pieprz i paprykę słodka z ostrą. Do marynaty wkładamy kurczaka i odstawiamy na 3 godziny. Boczek kroimy w plastry, cebulki dzielimy na mniejsze cząstki. Na patyki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie zamarynowanego kurczaka z cebula i boczkiem. Szaszłyki grillujmy z wszystkich stron po kilka minut do czasu aż kurczak będzie u grillowany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak