Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki ze szparagami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
słonina 4 cienkie plasterki
Zielone szparagi 1 pęczek
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
małe ziemniaki 0,5 kg
masło 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki ze szparagami

1. Filety z kurczaka lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Na każdym filecie układamy po dwa cienki plasterki słoniny, i jednego obranego szparaga. Całość zwijamy w ciasną roladkę, którą związujemy nitką lub spinamy wykałaczką.
2. Na patelni rozgrzewamy masło. Roladki rumienimy na maśle ze wszystkich stron, następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy masłem na którym się smażyły i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 10 - 12 minut.
3. Roladki podajemy z gotowanymi szparagami i zieniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.08.2013 06:57
pyszności!!!
barbara11561 04.01.2013 14:30
bardzo lubię drobiowe roladki:)
fictor123 25.09.2012 18:34
mniam
magdziorka6 16.09.2012 22:31
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak