Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2-3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z papryką

Mięso umyć, osuszyć.
Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Odstawić zawinięte w folię w chłodne miejsce. Można na noc do lodówki.

Papryki oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Natkę opłukać i drobno posiekać.
Każdy filet przekroić na trzy części. Lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki, położyć paprykę i zwinąć roladkę.

Jajka wybić i roztrzepać. Roladki panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.01.2017 16:23
Fajne mięsko;))
Wiesława1 05.01.2017 09:08
Pysznie przyrządzone mięsko
Kulinarna Ja 04.01.2017 20:12
ładnie wyglądają
KORAL 04.01.2017 18:42
Chociaż teraz nie powinnam jeść, to i tak fajne :))
wwwiolka 04.01.2017 16:26
Bardzo fajny przepis.
AZgotuj 04.01.2017 15:44
u mnie w domu szybko by zniknęły :)
katarzynka455 04.01.2017 14:41
Potwierdzam i dziękuję:))
Wacław 04.01.2017 14:20
przepyszne roladki :-)
katarzynka455 04.01.2017 14:11
Dziękuję:))
Grazyna0211 04.01.2017 13:52
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak