Drobiowe roladki z brokułem

Drobiowe roladki z brokułem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Robiąc krem z brokułów, w trakcie przecierania, zostało nam sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka kurczaka

    4 sztuki
  • brokuły

    500 gramów
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • mąka kukurydziana

    6 łyżek
  • jajka

    2 sztuki
  • panierka panko

    10 łyżek
  • olej słonecznikowy

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy.
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce.
Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy mięsa z udek kurczaka, bez skóry i kości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

25.03.2019 12:35
Pomysłowo i smacznie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat