Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    300 gram
  • ser żółty

    4 plastry
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso myjemy, i rozbijamy przez folię. Następnie panierujemy w jajku przyprawionym solą i pieprzem oraz bulce tartej. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, podsmażamy, przyprawiamy. Na kotletach układamy pieczarki i plaster sera. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 15.08.2012 21:32
coś pysznego
novita23 01.06.2012 14:41
mniaamm
Rafał10 31.05.2012 15:34
dzieki za dobry przepis
Kamila/kami007 31.05.2012 11:07
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat