Drobiowe kotlety z warzywami

Drobiowe kotlety z warzywami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

A szło to całkiem inaczej, niźli sobie wyśniliśmy. Mamy takie stany, że śni się to, co zrobić chcemy, jednak wiek robi swoje ;) W każdym razie mieliśmy udka z kaczki i nie zawahaliśmy się ich użyć :P poza tym mnóstwo warzyw z rosołu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka z kaczki

    2 sztuki
  • warzywa

    1 pęczek
  • jajko

    1 sztuka
  • tarta bułka

    10 łyżek
  • smalec

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso oddzielamy od kości. Mielimy razem ze skórą, lekkim przyrostem tłuszczu oraz ugotowanymi warzywami.

Tak, wyjdzie papka, do której wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy, dodając nieco rosołu. Odstawiamy w chłodne miejsce i przygotowujemy ulubione dodatki do kotletów.

Z masy formujemy kotlety (uprzednio doprawiamy solą i pieprzem), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gęsim smalcu.

R'n'G Kitchen
Warzywa wykorzystaliśmy z rosołu. Min. marchewki 2, pietruszkę 1, kawałek selera i por. Smalec gęsi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

17.01.2019 12:17
Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw po rosole. Wyszły Wam bardzo apetyczne kotlety.

Bożena Matuszczyk

14.01.2019 14:54
Bardzo pomysłowo ,smacznie no i kusząco.;)

Babeczka35

14.01.2019 13:21
Jak zwykle pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat