Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z sosem tatarskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 8 sztuk
ser żółty 10 gram
papryka czerwona 0,5 sztuki
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
ogórek kiszony 2 sztuki
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z sosem tatarskim

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Dodać jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki(jak nie będą się zlepiać to dodać jeszcze trochę bułki tartej) i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Sos:
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i przyprawić.

Kotleciki podawać w towarzystwie tego sosu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 23.11.2013 16:23
na pewno pyszne
malaczarna23 21.11.2013 17:13
uwielbiam taki obiadek
Laila2786 21.11.2013 16:18
kotleciki pierwsza klasa, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak