Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROBIOWE KOTLECIKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 300 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Porada

Kotleciki najlepiej smażyć na patelni teflonowej, na niewielkiej ilości tłuszczu. Kotleciki są zdrowszą alternatywa dla uwielbianych przez dzieci nuggetsów.

Przepis i sposób przygotowania na: DROBIOWE KOTLECIKI

Kroki postępowania

1
Umyte jajko roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - DROBIOWE KOTLECIKI foto
2
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy na niewielkie kawałki i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - DROBIOWE KOTLECIKI foto
3
Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa.
Krok 3 - DROBIOWE KOTLECIKI foto
4
Kawałki mięsa moczymy w roztrzepanym jajku.
Krok 4 - DROBIOWE KOTLECIKI foto
5
Obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5 - DROBIOWE KOTLECIKI foto
6
Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia, a następnie za pomocą ręcznika papierowego pozbywamy się nadmiaru tłuszczu.
Krok 6 - DROBIOWE KOTLECIKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.04.2015 15:52
na pewno pysznie smakują
IwonaKa 25.04.2015 23:10
smaczne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak