Dorsz zapiekany z pomidorami i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    3 sztuki
  • mozzarella w kulkach

    1 sztuka
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • masło do wysmarowania naczyni

  • filet z dorsza

    3 sztuki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby, pomidory umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.Pomidory pokroić w ćwiartki. Naczynie żaroodporne wysmarować delikatnie, ułożyć filety ,pomidory. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki, poukładać na pomidorach. Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 07.01.2014 18:39
wszystko to co bardzo lubię :)
Katarzyna59 16.11.2013 18:26
apetyczna rybka
Ewelina38 06.10.2013 19:48
czuję, że zapowiada się wspaniałe jedzonko :)
Granita 02.10.2013 05:52
taka rybka musi być smaczna
Ania67 18.09.2013 10:03
Dla mnie rewelacja
Malinka 30.06.2013 12:07
To coś dla mojego męża, extra!
kate.500 29.06.2013 09:34
super smaczna rybka
Pani Domu 09.06.2013 20:12
pycha pomysł
Adam/ZUB3R 21.04.2013 12:16
smaczne danie
Rybciia 15.04.2013 08:57
to musi być pyszne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat