Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany z mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
pieczarki 150 g
cebula 1/2
mozzarella w kulce 125 g
ziemniaki 1 kg
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany z mozzarellą

Fileta podzielić na trzy kawałki. Każdy natrzeć odrobiną oleju i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki i cebul ę podsmażyć na odrobinie oleju. Lekko posolić. Położyć po łyżce pieczarek na każdym kawałku ryby i obłożyć plastrami sera mozarellą. Ziemniaki wyszorować, pokroić na mniejsze kawałki i obgotować z osolonej wodzie. Blaszkę z piekarnika natłuścić, ułożyć kawałki ryby i ziemniaki. Piec około 30 minut w 200*C. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak