Dorsz z panierce kukurydzianej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    400 g
  • jajko

    1
  • płatki kukurydziane

    2 garście
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • mąka pszenna

  • sos chili

    2 łyżki
  • imbir mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz z panierce kukurydzianej foto
Filety z dorsza solimy z dwóch stron. Przyprawiamy imbirem mielonym – pamiętajmy, że jest intensywny w smaku więc nie ma co przesadzać.
Krok 2 - Dorsz z panierce kukurydzianej foto
Płatki kukurydziane tłuczemy w moździerzu na półgroszek (mniej więcej połowa z niech będzie sproszkowana). Jajko rozbijamy z sosem chili z limonką i kolendrą oraz również solą.
Krok 3 - Dorsz z panierce kukurydzianej foto
Filety najpierw obtaczamy w mące.
Krok 4 - Dorsz z panierce kukurydzianej foto
Następnie w jajku i płatkach kukurydzianych.
Krok 5 - Dorsz z panierce kukurydzianej foto
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 12.06.2012 14:25
Pomysłowe i pyszne :)
Katarzyna/kate1980 09.03.2012 21:28
bardzo fajny przepis
Miki 29.01.2012 16:55
zjad?oby sie
Rogalik 16.12.2011 22:51
lubię
edyta44 05.12.2011 17:14
bardzo lubie
Weronika_eM 26.11.2011 11:08
pycha
irenka 25.11.2011 22:09
przepyszna,ślicznie wygląda
aginaa 25.11.2011 20:09
pyszne
ziutula 25.11.2011 09:31
fajna rybka i dobrze usmażona...
Sroczka 25.11.2011 08:58
lubię taką rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat