Dorsz w pomarańczach z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 szt
  • rodzynki

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • masło

  • sól

  • sok pomarańczowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza nacieramy przyprawą do ryb wymieszana z słodka papryka w proszku .smażymy na masełku ok 1/2 łyżeczki .Gdy rybka jest usmazona dodajemy na patelnie rodzynki i wlewamy kilka łyżek soku pomarańczowego ,chwilę dusimy . Podajemy na ciepło .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 23.11.2011 07:55
Tak jeszcze dorsza nie robiłam
gosia47-47 23.11.2011 07:45
dobre
iwa643 23.11.2011 06:48
Ozdabiamy natką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat