Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 płaty
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce

Kroki postępowania

1
Dorsza rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Posypujemy solą i pieprzem i zostawiamy go na 30 minut.
Krok 1 - Dorsz w panierce foto
2
W misce roztrzepujemy jajko. W drugiej przygotowujemy mąkę. W trzeciej bułkę tartą.
Dorsza obtaczamy w mące...
Krok 2 - Dorsz w panierce foto
3
...następnie w jajku i na końcu w bułce tartej.
Krok 3 - Dorsz w panierce foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy naszą rybę i smażymy z obu stron na rumiano po ok. 5 minut (koniecznie pod przykryciem).
Krok 4 - Dorsz w panierce foto
5
Usmażonego dorsza przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym - wchłonie nadmiar tłuszczu.
Podajemy jako dodatek np. do ziemniaków z surówką z kapusty kiszonej.
Krok 5 - Dorsz w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 27.10.2013 09:19
pyszna rybka
Krzysztof15 27.10.2013 09:06
niema jak dorszyk jeszcze prosto z kutra
Konczi 27.10.2013 08:34
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak