Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście piwnym z langustynką.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 16 dag
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście piwnym z langustynką.

Ciasto piwne – na 10 porcji

½ l mleko
½ piwo
1/6 k. drożdże
1 ł. Soli
¼ ł cukier
Mąka
Odstawić na 1 godzinę


Filety z dorsza posypać przyprawą do ryb, odstawić do lodówki.
Ciekawostką jest tutaj ciasto piwne, do którego dodajemy drożdże. Należy pamiętać żeby wszystkie składniki dobrze wymieszać. Nie podaję ilości mąki, ponieważ dosypujemy jej tyle, żeby uzyskać ciasto o gęstości śmietany. Ciasto musi odstać . Rybę obtaczamy w mące, a następnie maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Ciasto przed użycie należy jeszcze raz dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 03.10.2013 10:32
Smakowicie się prezentuje
Magula 03.10.2013 09:56
co to jest langustynka?
Ola1984 03.10.2013 09:41
Danie wygląda obłędnie, mam tylko zastrzeżenie do składników, czy określenie ł to łyżka czy łyżeczka, domyślam się, że chodzi o łyżeczkę, ale nie dla wszystkich może być to jasne.
bogusia19 03.10.2013 09:27
pieknie wygląda
Aga-25 03.10.2013 08:47
super danie!
gibli 03.10.2013 08:28
fajnie wygląda,
dodi 03.10.2013 08:23
smakowicie wygląda
w mojej kuchni 03.10.2013 08:07
smaczne składniki w potrawie
2milutka 03.10.2013 07:51
super przepis
Agnieszka-87-25 03.10.2013 07:50
same pyszności
Ela_K 03.10.2013 07:45
ładnie wygląda, ciekawe jaki smak
Jusiaa 03.10.2013 07:39
przepiękne
marcia7 03.10.2013 03:17
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak