Dorsz w cieście piwnym z langustynką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    16 dag
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto piwne – na 10 porcji

½ l mleko
½ piwo
1/6 k. drożdże
1 ł. Soli
¼ ł cukier
Mąka
Odstawić na 1 godzinę


Filety z dorsza posypać przyprawą do ryb, odstawić do lodówki.
Ciekawostką jest tutaj ciasto piwne, do którego dodajemy drożdże. Należy pamiętać żeby wszystkie składniki dobrze wymieszać. Nie podaję ilości mąki, ponieważ dosypujemy jej tyle, żeby uzyskać ciasto o gęstości śmietany. Ciasto musi odstać . Rybę obtaczamy w mące, a następnie maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Ciasto przed użycie należy jeszcze raz dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 03.10.2013 10:32
Smakowicie się prezentuje
Magula 03.10.2013 09:56
co to jest langustynka?
Ola1984 03.10.2013 09:41
Danie wygląda obłędnie, mam tylko zastrzeżenie do składników, czy określenie ł to łyżka czy łyżeczka, domyślam się, że chodzi o łyżeczkę, ale nie dla wszystkich może być to jasne.
bogusia19 03.10.2013 09:27
pieknie wygląda
Aga-25 03.10.2013 08:47
super danie!
gibli 03.10.2013 08:28
fajnie wygląda,
dodi 03.10.2013 08:23
smakowicie wygląda
w mojej kuchni 03.10.2013 08:07
smaczne składniki w potrawie
2milutka 03.10.2013 07:51
super przepis
Agnieszka-87-25 03.10.2013 07:50
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat