Dorsz smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 kawałki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dkg
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz smażony foto
Umytego i osuszonego dorsza kroimy na cztery kawałki
Oprószamy kucharkiem i pieprzem z dwóch stron
Krok 2 - Dorsz smażony foto
Moczymy w roztrzepanym jajku
Krok 3 - Dorsz smażony foto
Obtaczamy w bułce tartej
Krok 4 - Dorsz smażony foto
Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 17.03.2015 14:44
tradycyjny-najlepszy
Marta Ryżek-Kalkowska 17.03.2015 13:57
Pysznie u ciebie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat