Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po węgiersku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 300-400 g
cebula 3 średnie
papryka czerwona 1 duża
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
przecier pomidorowy 1 szkl
olej do smażenia
mąka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po węgiersku

Kroki postępowania

1
Obieramy z łusek cebulę , kroimy wkrążki i podsmażamy na oleju .
Krok 1 - Dorsz po węgiersku foto
2
Myjemy paprykę , wydrążamy gniazda , kroimy w paski lub w kostkę .Wrzucamy do cebuli , smażymy aż zmięknie .
Krok 2 - Dorsz po węgiersku foto
3
Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym , wlewamy przecier , dusimy około 5 minut .
Krok 3 - Dorsz po węgiersku foto
4
Filety dzielimy na małe porcje , obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni .
Krok 4 - Dorsz po węgiersku foto
5
Rybę podajemy jeszcze ciepłą , chociaż smakuje też i na zimno .
Krok 5 - Dorsz po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 03.12.2013 18:49
twoje dania bardzo pięknie się prezentują
ao_12 28.11.2013 22:44
fajny pomysł na podanie rybki :)
Katarzyna54 28.11.2013 17:22
bardzo fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak