Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
przecier pomidorowy 1 szt
cukier szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po grecku

Filet myjemy, kroimy na kawałki, solimy. Na patelni rozgrzewamy olej, fileta obtoczonego w rozbitym jajku i tartej bułce kładziemy na patelnię. Przypiekamy z dwóch stron na złoty kolor. Kładziemy do miseczki. Po upieczeniu na patelnię dolewamy trochę oleju i obsmażamy na złoty kolor cebulę. Następnie dolewamy wody (w zależności od porcji fileta) 2 szklanki. Do tego dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz, cukier do smaku. Na samym końcu dodajemy przecier pomidorowy. Zagotować. Następnie zalać tym sosem dorsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.09.2014 15:21
Ciekawie wygląda
Ania84 04.09.2014 13:38
smaczna rybka
Konczi 04.09.2014 10:19
Nigdy nie piekłam warzywek na tym oleju co rybę , zawsze na świeżym podduszam je.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak