Dorsz pieczony z musztardą bawarską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • dorsz

    400 g - kostki
  • musztarda

    bawarska
  • przyprawy

    kilka szczypt (śródziemnomorska do ryb

do dekoracji

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
Na foli aluminiowej układamy kostki dorsza, oprószamy całość przyprawą śródziemnomorską
Krok 2 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
Smarujemy musztardą bawarską,
Krok 3 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
Folię zawijamy. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika zawinięte rybki i pieczemy około 30 minut. Na ostatnie 5 minut odwijamy folię by rybka troszkę się przyrumieniła.
Krok 4 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
Szczypiorek siekamy. Rybę podajemy posypując szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 02.07.2014 21:43
fajne jedzonko
gosia561 02.07.2014 16:57
wspaniale podana rybka
Smaczna_B 02.07.2014 16:17
Smaczne danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat