dorsz pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    2 sztuki
  • czosnek

    1/2 główki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - dorsz pieczony foto
Pietruszkę posiekać. Sok z cytryny wyciśnąć
Krok 2 - dorsz pieczony foto
Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z oliwa z ziołami. Całość wymieszać z pietruszką i sokiem z cytryny.
Krok 3 - dorsz pieczony foto
Rybę lekko ponacinać. Obłożyć pastą czosnkowo-pietruszkową
Krok 4 - dorsz pieczony foto
Piec ok 1 godziny w foli

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jarlin 26.11.2011 23:23
pycha :)
stokrotka 26.11.2011 22:56
mniam
stokrotka 26.11.2011 22:56
mniam
Mysiunia 26.11.2011 15:52
ale mam ochotę na tak przygotowaną rybę:)
Renia1 26.11.2011 14:20
na pewno pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat