Dorsz Ambasador

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt.
  • cebula

    3 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    120 g
  • liść laurowy

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • cytryna

    1/4 szt.
  • filet z dorsza

    500 g
  • oliwa

    100 ml
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół dużego selera, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebule obrać i pokroić w piórka. Wrzucić na dużą patelnie i podsmażyć na oliwie na "pół miękko". Przełożyć do garnka, dodać przyprawy, skropić sokiem z cytryny i dusić z małą ilością wody do miękkości. Rybę pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na oliwie. Warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Na wierzch położyć kawałki ryby, przykryć i dusić do miękkości mięska. Delikatnie wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować listkami bazylii.
SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 17.10.2013 21:56
smaczna rybka :)
gusia1000 18.08.2012 22:28
Pięknie, smacznie i kolorowo.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat