Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz Ambasador

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 szt.
cebula 3 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/2 szt.
koncentrat pomidorowy 120 g
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
cytryna 1/4 szt.
filet z dorsza 500 g
oliwa 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz Ambasador

Pół dużego selera, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebule obrać i pokroić w piórka. Wrzucić na dużą patelnie i podsmażyć na oliwie na "pół miękko". Przełożyć do garnka, dodać przyprawy, skropić sokiem z cytryny i dusić z małą ilością wody do miękkości. Rybę pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na oliwie. Warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Na wierzch położyć kawałki ryby, przykryć i dusić do miękkości mięska. Delikatnie wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować listkami bazylii.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 17.10.2013 21:56
smaczna rybka :)
gusia1000 18.08.2012 22:28
Pięknie, smacznie i kolorowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak