Domowy wiosenny twarożek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    200 g
  • rzodkiewka

    3-4 sztuki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • śmietana

    kilka łyżek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewkę myjemy, odkrawamy końce i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sera, a następnie rzodkiewkę i szczypiorek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 21.03.2015 18:10
czosnku jeszcze nie dodawałam :)
adelajda 15.03.2015 15:38
lubię takie śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat