Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy szybki chleb

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 kg
woda letnia 1 litr
drożdże 10 dag
otręby pszenne 1 szkl.
pestki słonecznika ok.1 szkl.
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy szybki chleb

Mąkę przesiać do miski, dodać sól i wymieszać. Drożdże rozpuścić w letniej wodzie i powoli wlewać do mąki.Całość delikatnie wymieszać. Następnie wsypać otręby, dodać pestki słonecznika, ponownie wszystko wymieszać.Rozczyn zostawić na 15 minut. Ciasto włożyć do dwóch cienkich blaszek (keksówek - 30cm), wysmarowanych uprzednio margaryną. Piec około 1 godziny w 200 st. C. Można na wierzchu posypać pestkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.02.2013 15:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak