Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sok malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
woda zimna 1 litr
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyzeczki

Porada

Nie należy dolewać więcej wody niż do poziomu przykrycia malin - nie wyjdzie wtedy sok tylko zabarwiona woda.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sok malinowy

Maliny dokładnie płuczemy pod bieżąca wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą tak, żeby woda pokryła maliny. Zagotowujemy, następnie przecedzamy przez sitko, cukrujemy do smaku i dodajemy odrobine kwasku cytrynowego aby sok nie stracił koloru. Tak przygotowany sok rozlewamy do słoików i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak