Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Domowy sok malinowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże
2 kg
woda zimna
1 litr
cukier
do smaku
Kwas cytrynowy Prymat
2 łyzeczki
Sklep Prymat

Porada

Nie należy dolewać więcej wody niż do poziomu przykrycia malin - nie wyjdzie wtedy sok tylko zabarwiona woda.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sok malinowy

Maliny dokładnie płuczemy pod bieżąca wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą tak, żeby woda pokryła maliny. Zagotowujemy, następnie przecedzamy przez sitko, cukrujemy do smaku i dodajemy odrobine kwasku cytrynowego aby sok nie stracił koloru. Tak przygotowany sok rozlewamy do słoików i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak