Domowy smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina mielona

  • sól

  • pieprz

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieloną słoninę wkładamy do garnka i topimy na małym ogniu (przez ok 1 godz.). Pod koniec topnienia dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Po 2 min. zdejmujemy garnek z ognia. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowany przelewamy do słoiczków, po wystygnięciu wstawiamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 18.11.2013 09:47
uwielbiam mniam
Anna169Hosz 21.08.2013 12:28
Już dawno nie robiłam.
m1monika 05.06.2013 12:22
domowy najlepszy!!! :-)
LuKaSz4761 02.12.2011 13:08
Rewelacja
LuKaSz4761 02.12.2011 13:08
Rewelacja
magduś83 08.06.2011 20:01
mmm i małosolny ogóreczek
MAR3STA 25.03.2011 20:20
moja babcia taki robiła;)
Ewa104 06.02.2011 11:26
Do tego pajda świeżego chleba i ogóreczek kiszony.Pycha!
PaniMISIOWA 23.12.2010 08:39
moja babcia takie robiła - dodawała jeszcze trochę mielonego boczku... pyszności z ogóreczkiem :-)
krzyniu1984 14.12.2010 07:06
domowy najlepszy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat