Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy serek topiony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 gram
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat duża szczypta

Porada

Można doprawić ulubionymi ziołami, dla dorosłych solą ziołową.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy serek topiony

Kroki postępowania

1
Kostkę twarogu rozkruszyć do miseczki i posypać sodą. Pozostawić na kilka godzin.
Krok 1 - Domowy serek topiony foto
2
Dodać żółtko i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Domowy serek topiony foto
3
Na patelni na niewielkim ogniu dusimy do momenty aż ser stanie się ciągnący. Doprawiamy ziołami prowansalskimi roztartymi w palcach. Przekładamy do pojemniczka.
Krok 3 - Domowy serek topiony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.06.2016 20:56
Bardzo smaczny :)
krokus 23.05.2016 21:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak