Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzyde?ka 300 gram
marchew 1
pietruszka 1
seler 1
por 1

Przepis i sposób przygotowania na: domowy rosół

do garnka wlewamy zimn? wod?. wk?adamy skrzyde?ka i zaczynamy delikatnie gotowa?. gdy woda zaczyna si? gotowa? powstan? tzw szumowiny, musimy je powyci?ga? np sitkiem. i dodajemy wtedy warzywa. i doprawiamy pieprzem Veget?, sol?, pieprzem li?ciem laurowym. gotujemy na bardzo ma?ym ogniu ok 2 godzin. po tym czasie roso?ek jest gotowy. mo?emy podawa? z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 05.12.2012 11:13
takiego rosołku jeszcze nie jadłam
kaja1991 26.09.2012 11:00
może się komuś przyda przepis
kaja1991 06.09.2012 21:29
rozgrzewaj?cy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak