DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    5 kg
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • masło

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Przygotować składniki
Krok 2 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Pomidory dokładnie umyć
Krok 3 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Pokroić na drobniejsze kawałki.
Krok 4 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Gotować na mały ogniu około godziny aby wszystkie pomidory dobrze się rozgotowały.
Krok 5 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Można ugotować dzień wcześniej , przecierać przez sitko aby nie było w przecierze pestek i skórek.
Krok 6 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Do przetartego przecieru dodać sól, masło i cukier i gotować powoli aż zgęstnie .
Krok 7 - DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY foto
Gorące wlewać do słoików i zakęcić , Pasteryzować około 10 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 08.09.2015 17:59
domowy przecier jest przepyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat