Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy przecier pomidorowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy przecier pomidorowy

Dojrzałe pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu aż się rozgotują. Następnie zmiksować je malakserem i dalej gotować, aż będą gęste. Gorący przecier wkładać do słoików. Odwracać słoiki(nie pasteryzować).
Przecier świetnie nadaję się np. do zupy pomidorowej lub do domowej pizzy. Polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

carmen 24.06.2013 14:36
lubie to! :)
fotoviderek 16.05.2013 11:13
Nie ma jak domowy przecier :)
Luka Li 07.03.2013 12:50
Fajne! Lubię robić przetwory z pomidorów:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak