DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, pokroić na mniejsze cząstki. Przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu aż się rozpadną.( zrobi się miazga ). Przetrzeć przez sito. Zagotować, doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem. Gorący przelać do słoików. Pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 14.09.2013 00:28
Jestem za, by robić przetwory.
aisza1 17.08.2013 13:10
też taki robię
mysza620 06.04.2013 21:16
taki uwielbiam
bami 17.03.2013 21:02
domowy przecier pomidorowy - pysznie!
SylwiaMagdaSabin 04.03.2013 08:47
też robię sama
Dorota61 02.02.2013 18:14
super!
ilovebake 15.10.2012 16:51
lepszy od tych ze sklepu
Kasia35 03.10.2012 10:51
też już taki zrobiłam :)
adelajda 03.10.2012 08:40
smaczny !
iziona 03.10.2012 08:03
Taki domowy jest najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat