Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

Pomidory umyć, pokroić na mniejsze cząstki. Przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu aż się rozpadną.( zrobi się miazga ). Przetrzeć przez sito. Zagotować, doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem. Gorący przelać do słoików. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2013 00:28
Jestem za, by robić przetwory.
aisza1 17.08.2013 13:10
też taki robię
mysza620 06.04.2013 21:16
taki uwielbiam
bami 17.03.2013 21:02
domowy przecier pomidorowy - pysznie!
SylwiaMagdaSabin 04.03.2013 08:47
też robię sama
Dorota61 02.02.2013 18:14
super!
ilovebake 15.10.2012 16:51
lepszy od tych ze sklepu
Kasia35 03.10.2012 10:51
też już taki zrobiłam :)
adelajda 03.10.2012 08:40
smaczny !
iziona 03.10.2012 08:03
Taki domowy jest najlepszy
-Natka- 03.10.2012 07:58
Taki przecier domowy jest o wiele lepszy niż ten dostępny w sklepach. Też robię co roku.
Krakowianka 03.10.2012 07:54
też robię! a potem zimą na zupke pomidorową albo sosik pomidorowy do makarony albo mięsa super!!!
dianix 02.10.2012 22:36
i na zime jak znalazł
K&J 02.10.2012 22:23
fajny
jasiek 02.10.2012 22:18
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak