Domowy przecier pomidorowy

Domowy przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • sól

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obrać ze skórki i zagotować na wolnym ogniu. Dodać odrobinę soli, do smaku. Gotować przez max 5 min. Wlać do słoików i zagotować słoiki w wodzie ok 5 min.
Przecier ma niesamowity smak pomidorów. Doskonale nadaje się na zupę pomidorową i do sosów pomidorowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorrota 04.02.2014 19:58
też taki robię;)
kuklik 29.01.2014 15:37
co domowe to domowe
Grazyna0211 22.12.2013 17:12
lubię domowej roboty przecier pomidorowy
Ela15 07.09.2013 09:12
domowy najlepszy:)
Katarzyna59 28.06.2013 07:32
bardzo przydatny
aisza1 16.04.2013 08:06
też robię przecier z pomidorów bo wychodzi z niego najlepsza zupa pomidorowa
Łukasz15 01.01.2013 17:12
Domowy jest najlepszy!
Elżbieta17 11.09.2012 15:38
pycha, też taki robię:)
Adamorek 11.08.2012 14:24
smakowite
Pietruszka 22.06.2012 17:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat