Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy pełnoziarnisty makaron

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 10 dkg
mąka 10 dkg
sól
jajko 2 sztuki
woda 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy pełnoziarnisty makaron

mąkę przesiewam na stolnicę, w środku robię zagłębienie, dodaję pozostałe składniki i mieszam . ciasto dobrze zagniatam, aby usunąc wszystkie pęcherzyki powietrza. Pozostawiam na 1/2 godziny. Dzielę ciasto na 4 części i każdą rozwałkowuję najcieniej , jak potrafię. Pozostawiam do przeschnięcia na godzinę , zwijam, szatkuję nożem i rozlużniam gotowy makaron ręką. Suszę na ściereczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 09:53
mniam
sznycel 20.08.2012 19:37
olej zapobiega sklejaniu się makaronu, kiedy go gotuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak