Domowy paprykarz z wędzonej makreli

Domowy paprykarz z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    300 g
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • olej rzepakowy

    4-5 łyżek
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • chili w proszku

    do smaku
  • ryż ugotowany

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowy paprykarz z wędzonej makreli

Rybę obrac z ości i podusic widelcem, dodac ryż i wymieszac. Cebulę pokroic w kostkę i zrumienic na patelni na oleju. Dodac koncentrat i jeszcze chwilę smażyc. Sos dodac do ryby, dodac przyprawy do smaku i gdyby całośc była za such to jeszcze dodac oleju. Zostawic do następnego dnia, wtedy jest dużo smaczniejsze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

ladymoon
ladymoon 18.12.2011 22:30
fajny pomysł!
iknkirke 17.09.2011 18:42
mniam
Justa32 09.09.2011 09:54
mniam
AGNIESZKA144 24.08.2011 20:41
warte spróbowania
Ela20 13.11.2010 08:49
Ciekawy pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat