Domowy paprykarz z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    300 g
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • olej rzepakowy

    4-5 łyżek
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • chili w proszku

    do smaku
  • ryż ugotowany

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obrac z ości i podusic widelcem, dodac ryż i wymieszac. Cebulę pokroic w kostkę i zrumienic na patelni na oleju. Dodac koncentrat i jeszcze chwilę smażyc. Sos dodac do ryby, dodac przyprawy do smaku i gdyby całośc była za such to jeszcze dodac oleju. Zostawic do następnego dnia, wtedy jest dużo smaczniejsze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ladymoon 18.12.2011 22:30
fajny pomysł!
iknkirke 17.09.2011 18:42
mniam
Justa32 09.09.2011 09:54
mniam
AGNIESZKA144 24.08.2011 20:41
warte spróbowania
Ela20 13.11.2010 08:49
Ciekawy pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat