Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy longer

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1-2 szt
sałata lodowa 2-4 liście
ketchup
jajko 1 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
mleko 1/3 szklanki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku
bułki podłużne 2-4 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy longer

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż aby uzyskać podłużne kawałki wielkości bułki, delikatnie rozklepujemy,
Krok 1 - Domowy longer foto
2
Przygotowujemy ciasto do panierki kurczaka - do miseczki wlewamy mleko, wbijamy jajko dodajemy mąkę oraz sól i pieprz do smaku - dokładnie roztrzepujemy do uzyskania gęstego ciasta. Kurczaka moczymy w cieście
Krok 2 - Domowy longer foto
3
Obtoczonego kurczaka smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Domowy longer foto
4
Bułkę przekrawamy w pół smarujemy ketchupem, układamy kawałek kurczaka i podgrzewamy w mikrofali około 30 sekund (do zagrzania bułki) wyciągami dodajemy liść sałaty.
Krok 4 - Domowy longer foto
5
Gotowe domowe longery podajemy na ciepło
Krok 5 - Domowy longer foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 08.04.2013 11:27
Zjadłabym taki domowy :-)
Dorota37 08.04.2013 11:18
Świetny pomysł
Kazimierz1 07.04.2013 20:30
zjadłbym teraz jednego
Ania321 07.04.2013 20:23
fajny pomysł :)
Alex_M 07.04.2013 19:15
pysznosci!!
Mati13 07.04.2013 18:56
to na pewno jest smaczne! zrobię sobie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak