Domowy dżem ze śliwek węgierek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    2 kg
  • cukier kryształ

    0.5 kg
  • żelfix

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć i osuszyć następnie je wypestkować i smażyć pół godziny , następnie pod koniec smażenia dodać cukier i jeszcze chwilę smażyć cały czas mieszając . Na koniec dodać żelfiks i przelewać gorące do słoików a następnie odwrócić słoiki do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 26.01.2015 09:44
@miodunka zgadzam się z Tobą takie są najlepsze :)
miodunka 25.01.2015 20:17
Uwielbiam dżemiki z domowej spiżarni!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat