Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy dżem z czarnej porzeczki.

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1 kg
cukier 1 kg

Porada

Ja gotowałam dżem 1 godzinę. Z porcji wyszło mi tyle co na zdjęciu,trzy słoiczki i mała miseczka.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy dżem z czarnej porzeczki.

1. Porzeczki oczyścić,umyć i dokładnie osączyć.Dać do garnka.
2.Wsypać cukier i rozgnieść tłuczkiem.Gotować na małym ogniu często mieszając do otrzymania odpowiedniej konsystencji.Dżem powinien być gęsty i lśniący.
3. Dżem przełożyć do suchych ,wyparzonych słoiczków i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.04.2017 10:06
Dziękuję:)
gusia1000 17.06.2015 11:47
Nic dodać , nic ująć.
RenataZ-et 10.06.2015 16:02
mój ulubiony! :)
Gracer 10.06.2015 15:20
robiłem z truskawek ale już poluję na porzeczkę dobry przepis
Babeczka35 10.06.2015 11:39
Dziękuję:)
Malinka 10.06.2015 10:49
To dopiero super sprawa! Taki dżem, w dodatku domowy, to po prostu rewelacja!!!
Maridka19 10.06.2015 10:12
Domowe przetwory najsmaczniejsze :)
Benita 10.06.2015 09:43
Domowe przetwory wspaniale sprawdzają się zimą. Przepyszny dżem i bardzo estetyczne zdjęcia.
olkaaa 10.06.2015 09:34
bardzo lubię
pestka 10.06.2015 09:10
taki , domowy najlepiej smakuje
norweska20 10.06.2015 09:01
chętnie bym zjadła
gosia1988 10.06.2015 08:54
lubię taki :)
gosia56 10.06.2015 08:30
Zawsze robię dzem z czarnej porzeczki to mój ulubiony;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak