Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy chrzan

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 300 gram
śmietana 18 proc 200 ml
sól 0,5 łyżeczki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy chrzan

Chrzan oczyszczamy szczoteczką aby nie usunąć jego skóry pod którą znajduje się najwięcej aromatu. Wkładamy do maszynki do mięsa i mielimy na drobnym sicie. Najlepiej założyć na wylot maszynki worek i szczelnie zawiązać aby chronić oczy! W miseczce rozrabiamy smietanę z odrobiną soli i połową soku z cytryny. Wrzucamy do tego starty chrzan i szybko mieszamy. Sprawdzamy gęstość-masa nie może być zbyt sucha. Jeśli słabo wyczuwamy cytrynę nalezy jeszcze dodać z niej soku. tak przygotowany chrzan przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak