Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chleb pszenny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
mleko ciepłe 270 ml
drożdże suche 7 g
jajko 1
masło miękkie 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
miód płynny 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chleb pszenny

Do maszynki do pieczenia chleba wlewamy lekko podgrzane mleko, miękkie masło, jajko, cukier, miód i sól. Dodajemy drożdże. Wysypujemy mąkę. Nastawiamy maszynkę na odpowiedni program (u mnie jest to opcja- chleb biały szybki) i czekamy na pyszny chlebek (czas samego pieczenia to ok. 45 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa 04.07.2015 09:07
Mąka pszenna typ 405 :)
Alex_M 04.07.2015 08:54
jaki typ mąki użyłaś?
Wafelek2601 04.07.2015 08:22
ekstra chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak