Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 400 ml
cukier waniliowy 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyżka
skrobia kukurydziana 2 łyżki

Porada

Można podawać z różnego rodzaju konfiturą. Ja podałam z musem jagodowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

100 ml zimnego mleko odlać i wymieszać z żółtkami i skrobią. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i masłem. Mleko z żółtkami i skrobią wlać na wrzące mleko, intensywnie mieszając aby nam nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu , cały czas mieszając aż budyń nabierze odpowiedniej konsystencji. Przelać do pucharków.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 20.01.2016 23:07
Ale piękny kolor od tej skrobi kukurydzianej
Wiktoria29 07.04.2014 09:12
uwielbiam taki budyń domowy, ja do swojego dodaje też miód

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak