Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 łyżki
mąka ziemniaczna 1,5 łyżki
mleko 500 ml
cukier wanilinowy 1 mały
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

Odlej pół szklanki mleka i odrobinę podgrzej w kuchence mikrofalowej. Rozpuść w nim cukier i cukier waniliowy, a następnie dodaj 2 rodzaje mąki i całość bardzo dokładnie wymieszaj tak, aby nie było żadnych grudek. Resztę mleka zagotuj i na gotujące się mleko wlej rozrobione wcześniej produkty. Całość doprowadź do wrzenia. Pogotuj przez moment i wylej do salaterek lub pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak