Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWEJ ROBOTY CUKIER WANILIOWY (NIE WANILINOWY)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg.
laska wanilii 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWEJ ROBOTY CUKIER WANILIOWY (NIE WANILINOWY)

Cukier wsypujemy do szczelnego pojemnika (np. słoik).
Laski wanilii przecinamy na pół (wzdłuż), zeskrobujemy nożykiem nasionka, mieszamy z cukrem.
Puste laski wanilii przecinamy na 2 - 3 części, również zakopujemy w cukrze. Zamykamy słoik(teraz trzeba kilka razy wstrząsnąć).
Cukier jest gotowy do użycia po ok. 2 tygodniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 24.10.2012 16:38
nie ma to jak własnej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak