Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki z gotowanymi pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 małe szt
pieczarki 200 g
ser żółty 200g
sos 2-3 łyżki - pikantny pomidorowy
szczypiorek
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki z gotowanymi pieczarkami

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy na osoloną wrzącą wodę i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Bułki paryskie przekrawamy na pół, każdą z części smarujemy pikantnym sosem (np. Madziarów), na wierzch ścieramy porcję sera żółtego (np gouda), na nim układamy porcję pieczarek. Całość oprószamy ponownie serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni perukarnia - pieczemy do czasu aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem i posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.12.2015 11:25
własnoręcznie zrobione w domu, smakuje najlepiej
MAR3STA 15.10.2015 21:47
pyszne zapiekanki
gosia56 05.10.2015 08:02
zjadłabym taką
Jagódka77 04.10.2015 19:48
jak domowe to wiadomo, że pyszne
Anna133 03.10.2015 17:58
do dziś najlepsza przekąska ;)
mysza75 26.09.2015 11:05
smaki mojego dzieciństwa, fajne zapiekanki
halina17 25.09.2015 23:22
Dobre zapiekanki
agnieszka214 25.09.2015 20:14
Smakowicie wygląda
adelajda 25.09.2015 15:13
domowe najlepsze
Ola1984 25.09.2015 14:14
Domowe zapiekanki nie mają sobie równych.
Czosnek&Chilli 25.09.2015 13:44
smaki z dziecinstwa :)
Jumper123 25.09.2015 13:22
pyszne takie zapiekanki
ilka01 25.09.2015 13:08
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak