domowe zapiekanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    8 szt
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • ser żółty

    40 dkg
  • sól, pieprz, inne przyprawy wg smaku

    - -
  • keczup, majonez, sos....

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy na male kawałeczki najlepiej plasterki i dusimy pod przykryciem z posiekaną drobno cebulą. Doprawiamy grzybki solą pieprzem oraz innymi przyprawami (ja daję oregano). Delikatnie wydrążone bułeczki napełniamy farszem pieczarkowym i posypujemy startym serem.
Teraz tylko na max 10 minut do nagrzanego piekarnika i gotowe!

Ja podaję z keczupem lub z sosem do hamburgerow :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 12.10.2011 20:11
pycha
RenataZ-et 28.09.2010 00:19
uwielbiam takie... :))
justyna111 22.09.2010 17:18
super
Lidia11 22.09.2010 16:43
pycha
plocia 17.09.2010 22:01
jutro jestem u Ciebie na śniadaniu :D
Karolcia12 17.09.2010 21:41
dobre:)
Monika193 13.09.2010 17:27
u mnie wczoraj były zapiekanki
Margo1 11.09.2010 12:29
lubię zapiekanki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat