DOMOWE WAFELKI CZEKOLADOWO-KOKOSOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • kakao

    2 łyżki
  • masło

    20 dag
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • wafle tortowe

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, cukier,wiórki i kakao zagotować i wystudzić.
Zmiksować z masłem. Jeden wafel posmarować marmoladą, przykryć drugim waflem, położyć połowę masy czekoladowo-kokosowej ułożyć biszkopty, resztę masy,przykryć waflem,posmarować marmoladą i zaś przykryć wafelkiem.
Docisnąć i podzielić na mniejsze części.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 31.08.2013 19:22
domowe slodkosci sa najlepsze
reniatka 30.01.2013 16:29
ale fajny jeszcze nie jadlam takiego
romanrafal 17.11.2012 19:12
fajny przepis
Dorota59 07.11.2012 17:15
świetne
Ewelina38 16.10.2012 13:53
uwielbiam takie słodkości
sara1 16.10.2012 10:37
świetny pomysł
Motorek 06.09.2012 07:40
smaczne
andrew1 23.08.2012 09:19
ha i kolaborant rozszyfrowal niespodzianke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat