Domowe pralinki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    1 1/2 sztuki
  • śmietanka kremowa

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Będzie nam potrzebna foremka silikonową taka do pralinek czy lodu,oraz pędzelek. Jedną czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej , pędzelkiem zamoczonym w rozpuszczonej czekoladzie smarujemy dobrze naszą foremkę i wkładamy do lodówki.W tym czasie rozpuszczamy połowę czekolady ze śmietanką i sokiem z cytryny ,studzimy i wlewamy do naszych zastygniętych skorupek,pozostałą część czekolady ponownie topimy i zamykamy czekoladki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolie 10.01.2014 21:22
świetne, proste i apetyczne :)
krystyna330 10.01.2014 20:41
wyglądają pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat