Domowe ogórki małosolne

Domowe ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1.5 kg
  • koper

  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • chleb razowy

    1 kromka
  • woda przegotowana

    1.5 litra
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyłam, ponacinałam czubki. W garnku kamiennym układałam warstwowo. ogórki, gałązki kopru, ząbki czosnku, kolejno znowu ogórki itd aż do napełnienia garnka.
Dodałam też piętkę z chleba razowego.
Zagotowałam półtora litra wody, wsypałam 2 czubate łyżki soli i powoli taką zalewę wlałam do garnka z ogórkami.
Garnek przykryłam talerzykiem. Po dwóch dniach można się cieszyć wspaniałym smakiem :-)
AniaHania
Ogórki po kilku dniach robią się ukiszone, więc idealnie nadają się do zupy czy do sałatek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia123410

08.07.2016 09:17
Bardzo apetycznie wygląda

Beatris

06.07.2016 21:02
Pyszne domowe ogóreczki :)

Iwusia

06.07.2016 18:58
uwielbiam domowe ogóreczki

Łukasz15

06.07.2016 18:32
pyszne są takie ogóreczki

marzut

06.07.2016 16:51
Super przepis

agaK.

06.07.2016 15:51
Sezon już się zaczął:)

Wiesława1

06.07.2016 14:04
Pyszne ogóreczzki

mirosława4

06.07.2016 12:06
domowe najlepsze

Futka

06.07.2016 10:36
Przepyszne ogórki :D

agnieszka214

06.07.2016 10:29
juz sezon sie zaczoł super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat