Domowe ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1.5 kg
  • koper

  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • chleb razowy

    1 kromka
  • woda przegotowana

    1.5 litra
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyłam, ponacinałam czubki. W garnku kamiennym układałam warstwowo. ogórki, gałązki kopru, ząbki czosnku, kolejno znowu ogórki itd aż do napełnienia garnka.
Dodałam też piętkę z chleba razowego.
Zagotowałam półtora litra wody, wsypałam 2 czubate łyżki soli i powoli taką zalewę wlałam do garnka z ogórkami.
Garnek przykryłam talerzykiem. Po dwóch dniach można się cieszyć wspaniałym smakiem :-)
AniaHania
Ogórki po kilku dniach robią się ukiszone, więc idealnie nadają się do zupy czy do sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia123410 08.07.2016 09:17
Bardzo apetycznie wygląda
Beatris 06.07.2016 21:02
Pyszne domowe ogóreczki :)
Iwusia 06.07.2016 18:58
uwielbiam domowe ogóreczki
Łukasz15 06.07.2016 18:32
pyszne są takie ogóreczki
marzut 06.07.2016 16:51
Super przepis
agaK. 06.07.2016 15:51
Sezon już się zaczął:)
Wiesława1 06.07.2016 14:04
Pyszne ogóreczzki
mirosława4 06.07.2016 12:06
domowe najlepsze
Futka 06.07.2016 10:36
Przepyszne ogórki :D
agnieszka214 06.07.2016 10:29
juz sezon sie zaczoł super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat