Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzeszki ziemne

    300 gram obranych
  • sól

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowe masło orzechowe

Orzeszki obieramy i prażymy. Można na patelni lub w piekarniku. Następnie przesypujemy do malaksera/blendera i siekamy. Powoli masa będzie coraz gładsza. Dodajemy sól i miód, dalej miksując. Należy miksować ok 10-15 min, aż masa będzie całkowicie gładka.
paulette17
Można dodać kakao lub cynamon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

DorotaZ 23.03.2015 22:20
Pyszne masełko:) Chętnie wypróbuję przepis:)
paulette17 20.03.2015 12:36
Tak i bez konserwantów :)
wwwiolka 20.03.2015 12:26
Bardzo fajny przepis.
Futka 20.03.2015 12:26
Przepyszne masełko! Ja także sama robię masło orzechowe :) Takie domowe jest najlepsze :)
mami93 20.03.2015 12:18
Wygląda super ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat