Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki ziemne 300 gram obranych
sól 1 łyżeczka
miód płynny 1 łyżeczka

Porada

Można dodać kakao lub cynamon.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe

Orzeszki obieramy i prażymy. Można na patelni lub w piekarniku. Następnie przesypujemy do malaksera/blendera i siekamy. Powoli masa będzie coraz gładsza. Dodajemy sól i miód, dalej miksując. Należy miksować ok 10-15 min, aż masa będzie całkowicie gładka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 23.03.2015 22:20
Pyszne masełko:) Chętnie wypróbuję przepis:)
paulette17 20.03.2015 12:36
Tak i bez konserwantów :)
wwwiolka 20.03.2015 12:26
Bardzo fajny przepis.
Futka 20.03.2015 12:26
Przepyszne masełko! Ja także sama robię masło orzechowe :) Takie domowe jest najlepsze :)
mami93 20.03.2015 12:18
Wygląda super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak