Domowe lody wiśniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • śmietana 30%

    250 ml
  • frużelina

    do podania wiśniowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć dokładnie, przebrać, osuszyć. Wydrylować. Wrzucić do garnka (moje drylowałam palcami więc od razy było dużo soku), zagotować, zmiksować blenderem. Przestudzić.

Wlać puszkę mleczka skondensowanego słodzonego oraz śmietanę i ponownie zmiksować. Schłodzić do temperatury lodówkowej. masę przełożyć do szczelnego pojemnika na lody, wstawić do zamrażarki na kilka godzin (wstawiłam na całą noc).

Lody nałożyć do miseczek, podawać z frużeliną wiśniową lub bitą śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.08.2014 21:22
domowe najlepsze, musza być rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat