domowe lody truskawkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    330 gram
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • truskawki świeże

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, pozbywamy je szypułek, a następnie miksujemy blenderem na mus.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mleko oraz mus z truskawek. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie masę przelewamy do urządzenia do lodów. Dalej postępujemy według instrukcji urządzenia.
Wiktoria29
Jeśli nie posiadacie takiego urządzenia masę można przelać do pojemnika, który wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin, od czasu do czasu dobrze jest przemieszać zamrażaną masę,aby rozbić kryształki lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 26.08.2015 17:07
Domowe najlepsza.
adelajda 26.08.2015 16:43
DOMOWE NAJLEPSZE
iziona 26.08.2015 16:16
Bardzo apetyczne te lody
Jadwiga/Jaga85 26.08.2015 16:02
śliczny, delikatny kolorek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat