Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery - pychota

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MIĘSO

bułki 6 szt
mięso mielone 1 kg
oliwa 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

DODATKOWO

cebula biała 2 szt
ser żółty
ogórki konserwowe
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa kilka kropel

SOS

majonez 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyzki
chrzan 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery - pychota

Kroki postępowania

1
wszystkie składniki na sos przekładamy do miseczki. mieszamy. składniki dodajemy po woli, sprawdzajac smak by z czymś nie przesadzic.
Krok 1 - Domowe hamburgery - pychota foto
2
Do miski przkładamy składniki na kotleciki- mieszamy wszystko widelcem. Formujemy kulki, lekko spłaszczając.
Krok 2 - Domowe hamburgery - pychota foto
3
smażymy kotlety na oleju z każdej strony.
Krok 3 - Domowe hamburgery - pychota foto
4
cebulkę cienko kroimy, przekladamy do garnka dodajemy tymianek, kilka kropel oliwy i ocet winny-2 łyzki-. Smazymy ok 2 minuty nastepnie dodajemy sól i ok 0.5 łyżeczki pieprzu. Odstawiamy do przestudzenia.
Krok 4 - Domowe hamburgery - pychota foto
5
Bułki kroimy na pól, wkładamy usmażonego kotleta i ser, przypiekamy lekko w piekarniku az ser sie rozpusci.
Krok 5 - Domowe hamburgery - pychota foto
6
nastepnie ogórka kroimy w plasterki wkladamy do bułki, dodajemy wczesniej przygotowaną cebulkę i polewamy obficie sosikiem.

Smacznego :)
Krok 6 - Domowe hamburgery - pychota foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.02.2015 18:43
poprosze jedna taka porcje
anilewe13
anilewe13 13.02.2015 16:10
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak